Barcelona s’engalana per la 8a edició del BCN FILM FEST

‘Casa en flames’

La 8a edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, BCN FILM FEST, s’inaugura aquest dijous 18 d’abril amb la producció catalana ‘Casa en flames’ de Dani de la Orden. Es tracta d’una nova comèdia dramàtica coral del director de pel·lícules com ‘Hasta que la boda nos separe’ (2020) i escrita de nou amb Eduard Sola, el guionista del seu popular díptic barceloní “Barcelona, ​nit d’estiu” (2013) i “Barcelona, nit d’hivern” (2015). ‘Casa en flames’ s’estructura al voltant d’una trobada familiar de cap de setmana a Cadaqués, a la Costa Brava, que permetrà revelar els  secrets més amagats amb un repartiment extens conformat per Enric Auquer, Alberto San Juan, Emma Vilarasau, Maria Rodríguez Soto, Clara Segura, Jose Pérez-Ocaña o Macarena García.

Efemèrides

Fins el 26 d’abril es podrà gaudir d’una amplia i atractiva oferta cinematogràfica en espais com els cinemes Verdi enmig d’efemèrides tan rellevants com la concessió del Premi d’Honor del BCN FILM FEST al director nord-americà Richard Linklater durant la cerimònia de clausura. El director de la reconeguda trilogia romàntica protagonitzada per Ethan Hawke i Julie Delpy – ‘Antes del amanecer’ (1995), ‘Antes del atardecer’ (2004) i ‘Antes del anochecer’ (2013) –  aprofitarà la seva estada barcelonina per presentar la preestrena del seu darrer film, “Hit Man”, un noir amb ingredients de comèdia inspirat en fets reals que va participar en el darrer Festival de Venècia, escrit pel mateix Linklater i Glen Powell, coprotagonista de la pel·lícula al costat d’Adria Arjona.

D’altra banda, enguany el BCN FILM FEST tindrà una convidada de luxe, l’actriu nord-americana Meg Ryan, reina de la comèdia romàntics dels 90 amb títols com ‘Quan Harry va trobar Sally’ (1989), ‘Alguna cosa per recordar’ (1993) o ‘Tens un e-mail’ (1998). Meg Ryan vindrà a Barcelona per presentar la seva segona pel·lícula, ‘Lo que sucede después’, una comèdia romàntica escrita i protagonitzada també per ella mateixa, al costat de l’actor emblemàtic de la sèrie televisiva dels 90 ‘Expedient X’, David Duchovni.

Competició

A part de l’esmentada ‘Lo que sucede después’, en la Secció Oficial competirà ‘Alumbramiento’, segon llargmetratge de Pau teixidor després de ‘Purgatorio’ (2014). La pel·lícula compta amb un guió escrit pel mateix Teixidor al costat de Lorena Iglesias, codirectora de ‘La tumba de Bruce Lee’ (2013), inspirat en fets reals. Una història ambientada l’any 1982 al voltant d’episodis recents de la història espanyola com són els internats per a joves embarassades a Madrid i el robatori de nadons. El cinema espanyol estarà present també en altres títols com ‘Caída libre’ de Laura Jou, una nova producció de J. A. Bayona. La segona pel·lícula de Laura Jou després ‘La vida sense la Sara Amat’ (2019) és un drama esportiu centrat en Marisol (Belén Rueda), una dura entrenadora nacional de gimnàstica rítmica que focalitza tot el seu interès en una prometedora atleta jove, Angelina.

L’actor francès Vincent Perez presentarà la pel·lícula històrica i d’aventures  ‘Asunto de honor, dirigida i coescrita per ell mateix al costat de Karine Silla, on ell també participa com a actor al costat de Roschdy Zem i Doria Tillier. Altres propostes franceses a competició seran ‘L’amour et les fôrets’ de Valérie Donzelli, premi César al millor guió adaptat, amb Virginie Efira, Melvil Poupaud i Dominique Reymond. I, també, ‘Daaaaaalí!’ de Quentin Dupieux on el director de ‘Mandíbulas’ (2020) dirigeix una surrealista comèdia sobre el geni català Salvador Dalí a partir de les seves trobades amb una periodista francesa.

El cinema britànic compta amb ‘La gran escapada’ d’Oliver Parker i els veterans actors Glenda Jackson i Michael Caine, guanyador de dos Oscars com a millor actor secundari – ‘Las normes de la casa de la sidra’ (1999) i ‘Hanna i les seves germanes’ (1987) -. Després d’anunciar la seva retirada de les pantalles, Caine ens ofereix la que és la seva darrera interpretació als seus 90 anys, aquí un veterà de la 2ª G. M. que s’escapa de la residència de gent gran amb la seva dona per commemorar els 70 anys del desembarcament de Normandia. I el cinema català entra a concurs amb una versió lliure del clàssic de Narcís Oller, ‘L’escanyapobres’, a càrrec d’Ibai Abad, ambientada en el segle XIX i en clau de western crepuscular amb l’usurer Oleguer (Àlex Brendemühl) i els seus negocis tèrbols.

Article: Joan Millaret Valls

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.